30. joulukuuta 2012

Lahja Budasta

Tänään iltapäivällä mamselli Sand vieraili luonani tervehtimässä. Tutkimme jonkin aikaa tansseja, mutta ihmettelimme myös pukumuotia - niin tyypillisiä keskustelunaiheita meille! Mamselli Sand kertoi myös Unkarin-matkastaan. Miten välillä huomaankaan kadehtivani mamselli Sandin vapaata porvariselämää! Hän se uskaltaa rikkoa rajoja ja välittämättä siitä, mitä muut sanovat, matkustaa aivan yksin vaikkapa Budaan! Mamselli Sand kertoi väen käyttäytyneen konsertissa hyvin rahvaanomaisesti ja mainitsi, ettei häntä oltu kasvatettu sillä tavoin ylitsevuotavaisesti osoittamaan suosiotaan. 

Mamselli Sand oli muistanut minua matkallaan ja toi minulle pienenä lahjana kauniin, lasisen kynän. Ilmeisesti Fredrika-mamselli oli pistänyt korvansa taa keskustelun, jossa satuin mainitsemaan epäonnestani kirjoitusvälineideni kanssa: terä pääsi vääntymään, ei millään ole pysyäkseen kiinni varressa enkä ole saanut sitä suoristettuakaan. Vihreä, lasinen kaunotar on italialaista työtä ja muodoiltaan niin kaunis, että sitä voisi luulla ennemmin koristeeksi kuin kirjeitä rakastavan nuoren naisen parhaaksi ystäväksi. Nyt toki on kiinnitettävä erityistä huomiota käden vakauteen ja mielen tyyneyteen kirjoittaessa, jottei lasinen kynä pääse putoamaan tärisevistä käsistä ja pirstaloitumaan säpäleiksi lattialle. 

Mutta ei olisi mamselli Sand voinut keksiä sopivampaa lahjaa! Pöydälläni odottaakin jo ystävättäreltäni saapunut kirje, joka kaipaa kipeästi vastausta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti