29. heinäkuuta 2011

Kardemummainen piimäkakku

5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl ruokasoodaa
3 dl piimää
1 dl voita sulatettuna

Mausteeksi:
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 dl rusinoita

Sekoita kuivat aineet: jauhot, sokeri, ruokasooda, mausteet ja rusinat. Lisää piimä ja sulatettu voi. Sekoita huolellisesti tasaiseksi taikinaksi. Maista ja lisää mausteita oman maun mukaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Kakku paistetaan 200-175-asteisessa uunissa. Lämpö saa olla aluksi 200 astetta, mutta lasketaan loppua kohti 175 asteeseen. Paistoaika n. 50-60 minuuttia.

Tätä reseptiä kokeiltiin Kartanon suvipäiviä varten, ja kakku osoittautui helpoksi ja nopeaksi tehdä. Paistaminen oli ainoa, johon tuhraantui aikaa, mutta toisaalta samalla, kun kakku oli uunissa, aikaa jäi seuraavien leipomusten valmistelemiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti